31 Temmuz 2014 Perşembe

Sulu Börek Tarifi

Bayramların vazgeçilmez ikramlarından olan Su Böreği tarifini sizler için Yemek tarifleri blogumuzda paylaşıyoruz. Bayramlarda, günlerinizde, davetlerinizde pratik bir şekilde Su böreği yapmak istiyorsanız paylaşacağımız bu tarifi not almanızı öneriyoruz çünkü yaptığınızda çok beğeneceksiniz.

Lafı uzatmadan kolay bir şekilde yapılan Sulu Börek tarifini verelim.Normalde su böreğinde kare kare görmeye alıştığınız börek şekli bu tarifte sarma olarak veriyoruz.

sulu börek yapılışı
Sulu Börek Tarifi


Malzemeler
  • Altı adet yufka
  • Bir bardak su
  • Bir su bardağından biraz eksik zeytinyağı
  • İçi İçin,
  • İkiyüz gram beyaz peynir
  • ½ demet maydanoz
  • Üzeri için,
  • Bir yumurta sarısı
  • Bir Yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı su

Sulu Börek Yapılışı

  • Suyu ve zeytinyağını bir kapta karıştırın
  • Yufkanın birini serin beş yemek kaşığı karışımdan dökün
  • İkinci yufkanın da üzerine aynı uygulamayı yapın
  • Yufkayı sekiz üçgen olacak şekilde kesin
  • Her parçaya iç malzemesinden koyun ve sarın
  • Tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta, yağ ve su karışımından sürün
  • 190 derecelik fırında pişirin
  • Servis edin
  • Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!