Lafı uzatmadan kolay bir şekilde yapılan Sulu Börek tarifini verelim.Normalde su böreğinde kare kare görmeye alıştığınız börek şekli bu tarifte sarma olarak veriyoruz.
Sulu Börek Tarifi |
Malzemeler
- Altı adet yufka
- Bir bardak su
- Bir su bardağından biraz eksik zeytinyağı
- İçi İçin,
- İkiyüz gram beyaz peynir
- ½ demet maydanoz
- Üzeri için,
- Bir yumurta sarısı
- Bir Yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir yemek kaşığı su
Sulu Börek Yapılışı
- Suyu ve zeytinyağını bir kapta karıştırın
- Yufkanın birini serin beş yemek kaşığı karışımdan dökün
- İkinci yufkanın da üzerine aynı uygulamayı yapın
- Yufkayı sekiz üçgen olacak şekilde kesin
- Her parçaya iç malzemesinden koyun ve sarın
- Tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta, yağ ve su karışımından sürün
- 190 derecelik fırında pişirin
- Servis edin
- Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!