26 Şubat 2014 Çarşamba

Tirit Yemeği - Çorbası Tarifi

Bugün sizlerle Tirit yemeğinin tarifini paylaşıyoruz. Şimdiden Afiyet olsun.

Tirit Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler1 adet tavuk (tavuk yerine; et ve kıyma da kullanabilirsiniz)
1 adet ekmek (veya Yufka)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
5 adet domates
3 adet çarliston biber
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz 
ÜZERİ İÇİN: 2 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
YapılışıTavuğu 8 su bardağı su ile haşlayın, haşlarken içine aynca 1 adet soğan, 4 adet tane karabiber koyun. Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğan, çarliston biber, sarımsak, tuz ve domates; beraber soteleyin. Salçayı ekleyin, kavurun. Ekmekleri küp doğrayın (pide ya da yufka da kullanabilirsiniz). Fırında kızartın. Haşladığınız tavuğun suyunu süzün ve pişirdiğiniz domatesli sosa koyun, bir taşım kaynatın. Tavuk etlerini küçük parçalara bölün. Servis kaselerinize sırasıyla ekmekleri, etin suyunu ve etleri koyun. En üstüne yoğurt ekleyin ve yağda kızdınlmış nane ve pul biberi gezdirin.

Not: Arzu ederseniz 2 adet yumurtayı iyice çırparak, et suyu ile ısıttıktan sonra tiridinize ekleyebilirsiniz.

1 yorum:

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!