9 Şubat 2014 Pazar

Arabaşı Çorbası Tarifi

Yozgat yöresine ait olan Arabaşı çorbası tarifini Çorba Tarifleri sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Yozgatlıların kendi aralarında arabaşı günleri adı altında toplanıp bu çorbayı yapıp içtiklerini biliyorsunuzdur. Arabaşı çorbası ve Arabaşı hamurunun hazırlanışını tarifimizde bulabilirsiniz.

Arabaşı Çorbası Tarifi

Hamur İçin Malzemeler 
* 7 su bardağı su
* 1 su bardağı un
* Tuz
Çorba için
* 1 küçük tavuk ( veya iki tavuğun göğüs eti veya tercihen hindi de olabilir )
* 1 çorba kaşığı sana yağ
* 1-2 kaşık kırmızı biber ( damak tadınıza göre acılı da olabilir )
* 1-2 kaşık salça
* 6 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı un
* 1 adet limon

Hazırlanışı
Hamurun Yapılışı 
1. 5 su bardağı suyu,tuz ilave ederek,kaynatın.
2. Kalan su ile unu bulamaç haline getirin; tel süzgeçten geçirin.Kaynayan suya hızlı hızlı karıştırak ilave edin.
3. Sürekli karıştırarak,muhallebi kıvamında pişirin.
4. Yaklaşık iki parmak kalınlığında bir tepsiye boşaltıp soğutun; soğuyunca buzdolabına kaldırın.
5. Çorbanın yanında servis yapmak için, baklava şeklinde kesin.
Çorbanın Yapılışı
1. Bir tencereye su koyarak,tavuk,1 kaşık salça ve kırmızı biberi katıp kaynatın.
2. Etleri yumuşayınca, parmak büyüklüğünde parçalar halinde didikleyın.
3. Ayrı bir tencerede.Sana ile unu karıştırarak rengi fazla değişmeden kavurun.Bu meyanenin içine salçanın ve kırmızı biberin geri kalanını ekleyip 3-4 dakika karıştırın.
4. Bu karışımı,sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin.
5. Didilmiş tavuk etlerini ekleyin, kaynatın.
6. Yanında hamuru ve bol limon ile servis yapın.
Püf Noktası
Servis sırasında,çorbanın hamurlarının üzerini hafifçe örtecek kadar kızgın yağ dökülürse,daha parlak olacaktır.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!