12 Şubat 2014 Çarşamba

Mantar Çorbası Tarifi

Mantar çorbası yapmak için tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Lezzetli bir Mantar çorbasına kimse hayır diyemez. Mantar Çorbası tarifini sizler için Çorba Tarifleri sitemizde paylaşıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Mantar Çorbası Tarifi

Malzemeler 
250 gr. mantar
4 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
Yarım  demet dereotu
Tuz,karabiber

Hazırlanışı 
Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayın. Dereeotunu ayıklayıp, kıyın. Margarini kızdırıp., mantarlarını ekleyip kavurun. Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları ilave edip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Mantarlar suyunu çekince içine unu ekleyip, unun kokusu  çıkıncaya kadar kavurun. Unun kokusu çıkınca et suyunu ve sütü ekleyip çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırıp orta ateşte pişirin. Tuz-karabiber ve pulbiberi ilave edip sıcak olarak üzerine kıyılmış dereotunu serpin. Çorbanız servise hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!