15 Şubat 2014 Cumartesi

Düğün Çorbası Tarifi

Geleneksel lezzetlerden biri olan düğün çorbası akşam yemeklerinize lezzet katacak! Düğün çorbası tarifimizi sizler için Çorba Tarifleri sitemizde paylaşıyoruz. Afiyet olsun...

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?
 
Düğün çorbası tarifi Malzemeler 
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 kaşık tereyağı
12 su bardağı su
750 gram kuzu gerdanı
Terbiye için malzemeler
1 adet yumurta
4 kaşık un
4 kaşık süzme yoğurt
½ adet limonun suyu

Düğün Çorbası Yapılışı: 
Eti ve 10 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın.
Suyun üstünde oluşan köpükleri bir kepçe veya kaşıkla alın.
Su kaynayınca ateşi kısın ve orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
Etler yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edin. İyice pişince, tel süzgeçte süzün, suyunu bir kapta saklayın.
Etleri soğutup kemiklerini temizleyin ve küçük parçalar halinde didikleyin veya bıçakla ince ince doğrayın.
Et suyunu tekrar ateşe koyup kaynatın.
Borcam kapta un, suyu ve kaymağı alınmış yoğurt, yumurta ve limon suyunu çırpın.
2 su bardağı suyu azar azar içine katın ve pütürsüz bir sıvı haline gelene kadar karıştırın.
Kaynamakta olan et suyuna bu karışımı yavaş yavaş ilave edin ve bir taşım kaynatın.
Bu karışımı tel süzgeçten süzerek başka bir tencereye alın.
Böylece oluşabilecek hamur topaklarını ayırmış olursunuz.
Sonra, etleri çorbaya ekleyip karıştırın ve tencereyi ateşe koyun.
Kaynayınca ateşten alın.
Bir tavada erittiğiniz tere yağ ve toz kırmızıbiberi katın ve çorbanın üstünde gezdirip, sofraya getirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!