20 Şubat 2014 Perşembe

Havuç Çorbası Tarifi

Vitamin deposu bir çorba tarifini daha sizlerle paylaşıyoruz. Havuç Çorbası tarifini sitemizde bulabilirsiniz.

Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 havuç
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Havuç çorbası hazırlanışı 
Havuç çorbası: Havuçları temizleyip ince rendeleyin. Havucu zeytinyağında soteleyin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. önce sütü sonra suyu, daha sonra da tuz ve karabiberi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın. Blender’den geçirin ve tekrar ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kısık ateşte pişirin. üzerini isteğe göre krema ve taze çekimiş karabiber ile süsleyip servis yapın.Havuç çorbası artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!