15 Şubat 2014 Cumartesi

Yoğurtlu Mantı Çorbası Tarifi

Farklı bir çorba tarifi arayanlar için Çorba Tarifleri sitemizde Yoğurtlu Mantı Çorbası tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Yoğurtlu mantı çorbası, kıymayla doldurulmuş bohça bükümlü mantı ile yapılır. Arzu edilirse, çorba içerisine haşlanmış nohut veya haşlanmış mercimek katılabilir. Yoğurtlu mantı çorbası salçasız yapılabildiği gibi, domates ve salça ortak kullanılarakta yapılabilir. Ayrıca, lezzetini artırmak için sarımsak ilave edilebilir. İstenirse çorbanın kıvamını artırmak için, terbiyesi hazırlanırken bir kaşık un ilave edilebilir. Yoğurtlu mantı çorbası hazır mantı kullanılarak yapılabildiği gibi, buradaki tarifine uygun olarakta yapılabilir.

Yoğurtlu Mantı Çorbası




Malzemeler 
250 gr. bohça mantı
5 kaşık zeytinyağı
Yarım kaşık domates salçası
1 yumurta
1 bardak yoğurt
kuru nane, tuz
6 bardak su
(isteyenler nohutu haşlayıp ilave edebilir)

Yapılışı 
tencereye altı bardak su koyun ve kaynatın
üzerine mantıyı ilave edin karıştırın
tencere açık olarak mantıyı 15 dakika haşlayın
kase içinde yumurta ve yoğurdu çırpın
üzerine bir kepçe mantının suyundan alın karıştırın
ve bu sosu tencereye ilave edin karıştırın
tencereyi bir taşım kaynatın ve ocağı söndürün
tavada yağ ile birlikte salça ve naneyi kavurun,
tencereye ilave edin,
Daha sonra dilediğiniz miktarda tuz ilave ediniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!