26 Şubat 2014 Çarşamba

Kereviz Çorbası Tarifi

Bugün sizler için faydalı mı faydalı bir çorba tarifi paylaşacağız. Kerevizin Faydaları Saymakla Bitmez Düşük kalorili, su içeriği yüksek ve lif oranı oldukça fazla bir sebze olan “kereviz”, kilo vermek isteyenlerin en büyük gıda takviyesidir.Kereviz Çorbasının tarifini Çorba Tarifleri sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler  
4 adet kereviz
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
7-8 dal dereotu
Tuz, karabiber
Yapılışı 
Kerevizleri soyup, yıkayın. Dörde bölerek tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup, haşlayın. Kerevizleri el kevgiriyle bir tabağa alıp iyice ezin. Bir çorba tenceresinde tereyağını eritin. Unu ekleyerek sararıncaya dek kavurun. Püre haline getirdiğiniz kerevizleri ekleyin. Kerevizlerin haşlama suyunu 3 litreye tamamlayıp, tencereye katın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynayınca limonunu sıkıp, ince kıydığınız dereotunu serpin. Tuzunu ve karabiberini ekip, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!