18 Şubat 2014 Salı

Patatesli ve Pırasalı Çorba Tarifi

Patatesli ve Pırasalı çorba yapmaya ne dersiniz? Lezzetiyle misafirlerinizin beğenisini kazanacak olan bu çorbanın tarifini sizler için Çorba Tarifleri sitemizde paylaşıyoruz.

Pırasalı Patates Çorbası Nasıl Yapılır?


Patatesli ve pırasalı çorba malzemeleri 
   2 patates
   1 kg pırasa (yeşil sapları ile birlikte)
   5 su bardağı et veya tavuk suyu
   200 ml krema
   50 gr tereyağı
   Tuz
   Tane beyaz biber
   1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Patatesli ve pırasalı çorba hazırlanışı 
Patatesli ve pırasalı çorba: Pırasaları yıkayıp kıyın. Patateslerin kabuğunu soyup tavla zarı şeklinde doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin ve kıyılmış pırasayı ekleyip kavurun. Küp doğranmış patatesleri ilave edin ve birlikte karamelize olana kadar soteleyin. Sıcak tavuk suyu veya et suyunu ekleyin. Tuz, çekilmiş beyaz biber ve rendelenmiş muskatı ilave edip kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp çorbanın üzerine kremayı ilave edin. Servis yapın.Patatesli ve pırasalı çorba artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!