9 Şubat 2014 Pazar

Un Çorbası Tarifi

Bu gün eski sofraların vazgeçilmezi, klasik Türk çorbalarından olan, gayet sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli Un çorbası tarifini Çorba Tariflerimm sitemizde sizlerle paylaşacağız. Bu çorbamızda sebze kullanmayacağız. Oldukça basit bir çorba tarifidir. Misafirlerinize rahatlıkla bu çorbayı hazırlayabilirsiniz.

Un Çorbası Tarifi

Un Çorbası Malzemeleri:
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Diş Sarımsak
1 Su Bardağı Et Suyu
Tuz
Su
Un Çorbası Hazırlanışı: 
Mısırözü yağını ve tereyağını bir tencereye alarak, üzerine unu ekleyip kavuruyoruz. Ardından üzerine önce soğuk suyu sonra et suyunu ve tuzunu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
Çorba kaynayınca üzerine sarımsak ekleyerek pişmeye bırakın.

Herkese afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!