27 Şubat 2014 Perşembe

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek çorbasını hepimiz biliriz, peki sütlü Mercimek çorbasını hiç tatdınızmı? Bugün sizlerle Sütlü Mercimek çorbasının tarifini paylaşıyoruz. Alışılmadık bir çorba denemek için ideal..

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi

Malzeme Listesi: 
1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek;
1 Orta Boy Soğan;
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı;
2 Yemek Kaşığı Pirinç;
6 Su Bardağı Su;
1 Çay Bardağı Süt;
Tuz 
Süs Malzemeleri: 
Kırmızı Pul Biber;
Kuru Nane;
1 Tepeleme Yemek Kaşığı Tereyağı

Hazırlanışı: 
Önce suyu tenceremize koyuyoruz, içine mercimeğimi,pirinci,zeytinyağını,tuzu ve iri doğranmış soğanı koyup pişirmeye başlıyoruz (istayenler burada biraz patetes ve havuçta koyabilirler yada tek tek artık damak tadınıza kalmış:) ) Mercimekler yumuşadığı zaman tencereyi ocaktan indiriyoruz. Bu noktada iki seçeneğiniz var; birincisi isterseniz mutfak robotunuzdan geçirebilirsiniz, ikincisi ise orta boy bir süzgeçten tahta bir kaşıkla ezerek süzebilirsiniz. Daha sonra çorbamızı biraz ılıması için bekletiyoruz, (ılımasını bekletmemizin sebebi sütü koyduğumuzda kesilmesini önlemek) ılıdıktan sonra sütümüzü katıp bir 10 dakika kadar daha pişiriyoruz… Bu esneda başka bir tavada tereyağımızı eritip pul biberi ve naneyi hafif solduruyoruz ve servis kasesine koyduğumuz çorbamızın üstüne döküyoruz… Sütlü mercimek çorbamız hazır, afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!