Çorba tarifleri sitemizde bugün sizlerle
Bakla Çorbasının tarifini paylaşıyoruz.
 |
Bakla Çorbası Tarifi |
Malzemeler
Yarım kg taze bakla
Bir çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 litre sıcak su
Bir çay kaşığı tuz
Bir çorba kaşığı un
Dereotu ( isteğe bağlı )
Hazırlanışı
Bakla çorbası yapmak için öncelikle baklaları ince ince bir şekilde doğrayın ve yağda güzelce kavurun. Baklalar kavrulduktan sonra salça ilave edin ve bir kaç kez daha karıştırıp suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. O kaynayana kadar bir kase soğuk suda unu çırpın. Ateşten almaya iki üç dakika kala tuz, ve hazırladığınız unu süzgeç kullanarak dökün ve iki dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Çorbayı sıcak sıcak servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerine dereotu serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!