3 Mart 2014 Pazartesi

Yüzük Çorbası Tarifi

Yüzük çorbası Adana yöresinin oldukça lezzetli ve pratik bir çorbasıdır. Birkere tattıktan sonra sürekli bu çorbayı yapmak isteyeceksiniz.

Yüzük Çorbası Tarifi

Malzemeler 
Birer yemek kaşığı domates ile biber salçası
Yarım kg mantı
Üç tane domates
6 su bardağı su
1,5 kase haşlanmış nohut
Bir küçük çay bardağı sıvı yağ
Maydanoz 
Çorba’nın Yapılışı 
Genişçe bir tencerede salçayı ve yağı kavurun. Rendelenmiş domatesleri kavurduğunuz salçaya ekleyin. Bir müddet pişirdikten sonra üstüne kaynamış altı su bardağı suyu ekleyin. Sonrasında mantıları da ekleyip yapışmasın diye karıştırın. Tam pişmemiş çorbanın içerisine nohutları ilave edin. Limon sıkın ayrıca damak tadınıza göre kuru nane ve ezilmiş sarımsak ekleyin. İşte Adana’nın meşhur yüzük çorbası hazır. Çorbanın üzerini süslemek için maydanoz kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!