7 Mart 2014 Cuma

Pirinç Pilavı Tarifi

Pirinç Pilavını tutturmak çok zordur.Herkes tane tane  pilav yapamaz.İşte bizim haberimiz size tane tane tabağa dökülen pilav yaptıracak...Pirinç Pilavı tarifinı sizlerle paylaşıyoruz.

Pirinç pilavı diyip geçmeyin.Herkes tane tane pilav yapamaz ve çoğu insan pilavı tutturamamaktan şikayetçidir.Pilavım lapa mı olacak? Misafirim gelecek hadi pilavı tutturamazsam kaygısı herhalde hepimizde vardır.O yüzden verdiğim tarifi dikkatle uygulamanızı tavsiye ederim.



Pirinç pilavı malzemeleri 
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı su
1/3 su bardağı sıvı yağ
Tuz
isteğe göre sıvı yağı azaltıp 1/3 çorba kaşığı tereyağ
isteğe göre 2/3 su bardağı arpa ya da tel şehriye

Pirinç pilavının yapılışı: 
Öncelikle pirinçleri nişastası çıkana kadar yıkayınız.Tencerenin dibine yağımızı ve şehriyelerimizi atıyoruz.Öncelikle şehriyelerimizi kavuruyoruz hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Daha sonra pirinçelerimizi içine atıyoruz ve kısık ateşte 3-4 dakika da pirinçlerimizi kavuruyoruz.Ve daha sonra suyumuzu ilave ediyoruz tuzu da atıp ağzını kapatıyoruz.Ocağın altını açıyoruz ve su kaynayınca altını kısıyoruz ve pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Pirinçler suyunu çekince ocağı kapatıyoruz ve kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.15-20 dakika demlenmeye bırakıyoruz.Pilavımız servise hazır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!