7 Mart 2014 Cuma

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl yapılır?

Yaz aylarının vazgeçilmez yemeği ve kış aylarında da konserve yaparak ta bu muazzam yemeği yemekten alamadığımız bu yemeğin tarifi ve püf noktaları...



Taze fasulye malzemeleri 
Yarım kilogram fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet domates (1 yemek kaşığı  biber salçası)
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Yapılışı: 
Fasulyeler kenarlarındaki kılçıkları çıkarılarak ayıklanır. Ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır. Orta boy tencereye yağ konur. Küp Küp doğranmış soğan konur.Yağda hafif pembeleşinceye kadar çevrilen soğanlara salça ve karabiber de ilave edilir.2 dakikada öyle kavrulur.Suyun içinden alınan taze fasulyeler eklenir, tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur. 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle salça soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir.Daha sonra üzerine doğranmış domatesler konur.
Sonra fasulyelerin üzerine 1 su bardağı su eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen fasulye yemeği söndürülür ve soğumaya bırakılır. Not : Bütün zeytinyağlı sebze yemekleri tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılırlar. Eğer taze fasulye düdüklüde pişirilecekse işlem aynı yapılır. 1 su bardağı sıcak su eklenir, 15 dakika kaynatılır. Zeytinyağlı taze fasulye hazır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!