3 Mart 2014 Pazartesi

Erzincan Çorbası Tarifi

Adından da anlaşılacağı gibi Erzincan ilimizin yöresel çorbasıdır. Erzincan Çorbasının tariflerini sizlerle paylaşıyoruz.

Çorba Tarifleri

Malzemeler 
1 çay bardağı erişte
3 yemek kaşığı yoğurt
100 gram kıyma
3 diş dövülmüş sarımsak
1 avuç ince kıyılmış taze fasulye
1/4 demet ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ve dereotu
Kimyon, tuz, nane, pul biber, kekik, karabiber
1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı 
Erzincan çorbası yapmak için öncelikle kıymayı, tuz ve karabiber ile güzelce yoğurun ve küçük köfteler yapın. Önceden ocağa koyduğunuz salçalı suyun içerisine bu köfteleri, ince kıyılmış yeşil fasulye ve dövülmüş sarımsaklarla birlikte atıp bir müddet iyice pişmesini sağlamak için kaynamaya bırakın. Fasulyeler iyice piştikten sonra içerisine maydanoz, dereotu, erişte ve baharatları ekleyin. Tuzunu kontrol etmeyi unutmayın. Eriştelerin iyice kabarmasının ardından ateşi söndürmeden bir kasede yoğurdu yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve 1-2 dakika daha pişirerek ateşten alın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!