25 Şubat 2014 Salı

Balık Çorbası Tarifi

Bugün farklı bir lezzet denemek isteyenler için Balık Çorbasını sizlerle paylaşıyoruz.Farklı diyoruz ancak biliyoruz ki bu çorba bazı yörelerde sürekli tüketilen çorbalardan bitanesidir. Çok uzatmadan tarifimizi verelim.Şimdiden Afiyet olsun.

Balık Çorbası Tarifi


Malzemeler  
1 adet kırlangıç balığı veya kafası
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
6 sap maydanoz
8 bardak su
1 adet yumurta
2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı un
2 adet defne yaprağı
Tuz 
Yapılışı 
Balığı yıkayın. Kaynayan suyun içine atın. 3 dakika kaynattıktan sonra çıkartın. Suyu dökün.
Patates ve havucu soyun. Tencereye soğanı, patates, havuç, maydanoz, su, tuz ve karabiberi koyun. Kaynayınca balığı ya da balık kafasını içine atın. 30 dakika kaynatın. Süzgeçten geçirin. Suyunu ayırın. Balığın etlerini kılçıklarından ayırın. Kenarda bekletin.
Çorbanın terbiyesi için, yumurtanın sarısını limon suyuyla iyice çırpın. Unu ekleyin. Süzülmüş balık suyuna yavaş yavaş karıştırın. Kaynatın.
Kaynayan terbiyeli sosa ayıklanmış balık etlerini ve defne yapraklarını atın. 10 dakika kaynatın. Tuzunu ve limonunu kontrol edin. Kenara alıp, servise hazırlayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!