12 Şubat 2014 Çarşamba

Bamya Çorbası Tarifi

Şifa kaynağı bir çorba ile daha karşınızdayız. Bamya çorbası tarifini sizler için Çorba Tarifleri sitemizde paylaşıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Bamya Çorbası Tarifi

Malzemeler 
200 gr çiçek (kuru) bamya
100 gr yağlı kuzu eti
3 soğan
3 domates
5-6 su bardağı su
3 limon
1 çorba kaşığı kuyruk yağı
1 çorba kaşığı sade yağ
Tuz

Hazırlanışı: 
Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun. Limonlu suda yıkayın. Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın. Eti küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
Sonrasında Sadeyağ ve kuyruk yağını bir tencerede eritin. Soğan ve eti kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Su ve tuz ekleyip kaynatın. Su kaynayınca 2 limonun suyunu ekleyin. Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!