15 Şubat 2014 Cumartesi

Buğday Çorbası Tarifi

Misafirlerinize veya ailenize kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir çorba tarifi ile tekrar karşınızdayız. Özellikle yemek yapmayı bilmeyenlerin hiç zorlanmadan yapabileceği bir çorba olan Buğday çorbası'nın tarifiniz sizlerle paylaşıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğday çorbası tarifi malzemeler:
½ kilo çorbalık buğday
½ kilo yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz

Buğday çorbası tarifi hazırlanışı: 
Öncelikle buğdayı 3-4 saat kadar suda bekletin.
Süzdürüp, bir tencereye alın.
Üzerine 2,5 litre su ilave edip, kaynamaya bırakın.
Buğdaylar yumuşayınca çorbanın sıcak suyundan da katarak yoğurdu ılıştırın ve karıştıra karıştıra çorbaya katın.
10 dakika birlikte pişirdikten sonra, tereyağını ayrı bir kapta eritip, çorbanın üzerine gezidirin.
Son olarak tuzunu ve nanesini de ekleyerek ateşten alın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!