Yapılışı son derece kolay olan yemeğimizin pişme süresi de bir o kadar hızlıdır. İçerisine koyacağımız havuç ile oldukça lezzetlendireceğimiz yemeğimizin yapımına hemen geçelim.
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi |
Malzemeler
1 kilo pırasa
1 tane orta boy soğan
2 tane havuç
30 gram kıyma
2-3 diş sarımsak
1 yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 bardak et suyu
2 yemek kaşığı limon suyu
Zeytinyağ
Tereyağ
Tuz, karabiber
- Öncelikle pırasaların üst kısmındaki ilk katmanı soyun, daha sonra pırasaları verev şekilde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup yağ ısınınca kıymayı ekleyip karıştırarak kavurun.
- Daha sonra ince kıyılmış soğanları ve doğranmış havuçları ekleyin.
- Soğanlar ölünceye kadar bekleyin sonra salçayı ekleyip karıştırarak 1 -2 dakika pişirin.
- Ardından sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip doğradığınız pırasaları da tencereye koyup ara sıra karıştırarak kavurun.
- Pırasalar yumuşadığında et suyunu ekleyip kaynamaya başladığında altını kısıp 30 dakika pişirin.
- Pırasa pişerken terbiyesi için bir yumurtanın sarısını bir kaseye koyup çırpın, çırparken yavaş yavaş limon suyunu ekleyin.
- Yumurtayı yemeğe katmadan önce yumurtanın pişmesini engellemek için yemeğin suyundan kasenin içine bir iki kaşık koyun.
- Daha sonra bu karışımı yemeğin içine döküp hafif yüksek ateşte yemeği bir taşım daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
- Yemeğiniz biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Yumurta koymak sizin tercihinize kalmış, eğer yumurtayı daha önce Pırasa yemeğinizde denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim. Farklı bir lezzet katacaktır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!