8 Kasım 2014 Cumartesi

İmam Bayıldı Tarifi

Evinizde patlıcan varsa bugün imam bayıldı tarifimizle sofranızı tatlandırabilirsiniz. İmam bayıldı tarifini yemek tarifleri blogumuzda sizler için paylaşıyoruz. Yorumlarınızı esirgemeyin. bilgi paylaşıldıkca büyür:)

İmam Bayıldı Tarifi

İmam Bayıldı Malzemeleri
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak su yeterince tuz,karabiber,pul biber
kızartmak için yağ süslemek için 1 adet domates 2 adet biber


İmam Bayıldı Yapılışı
Patlıcanlar alaca soyulur yıkanıp kurulanır kızgın yağda her tarafı kızartılır tencerede pişirilecekse yayvan tencereye fırında pişirilecekse cam fırın kabına dizilir ayrı bir tavada 1 çay bardağı ile yemeklik doğranmış soğan kavrulur sarımsak ince kıyılıp eklenir domates rendesi katılarak biraz pişirilir tuz,baharat ve maydanozda katılır ocağın altı kapatılır patlıcanlar açılır içine malzeme konur üzeri domates ve biber dilimleri ile süslenir 2 barda ılık suda salça açılır içine konur 200 derecede yarım saat kadar pişirilir

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!