8 Kasım 2014 Cumartesi

Tavuklu Bezelye Tarifi

Bugün sizlerle tavuk ve bezelyenin başrolde olduğu bir yemek tarifini paylaşıyoruz. Tavuklu bezelye yemeğinin tarifini yemek tarifleri blogumuzda bulabilirsiniz.


Tavuklu Bezelye Tarifi

Tavuklu bezelye Malzemeleri: yarım kilo konserve veya haşlanmış bezelye
yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kadar acı biber salçası
2 adet orta boy patates isteğe göre tuz, karabiber kekik
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ 

TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ  YAPILIŞI

Soğan yemeklik doğranır tencereye yağlarla birlikte konularak pembeleşinceye kadar kavrulur kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ilave edilir karıştırılarak kavrulur salçalar katılır biraz daha karıştırılır küp şeklinde doğranmış patates ve bezelye tuz ve yarım su bardağı sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır kısık ateşte pişmeye bırakılır arada suyuna bakılarak azar azar ilave edilir indirmeye yakın karabiber ve kekik serpilir

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu tarifimizle ilgili düşüncelerinizi, deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı değilseniz Anonim kullanıcıyı seçerek yorum yapabilirsiniz. UNUTMAYIN BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR!